Nabestaandenzorg & administratie

"Na het overlijden van mijn man dacht ik dat ik de administratie zelf wel kon regelen. Eigenlijk stond mijn hoofd er niet na en wist ik ook niet waar te beginnen. Edith heeft me op weg geholpen, ze had persoonlijke aandacht en samen hebben we de administratie zo ingericht dat het ‘mijn manier’ is". 

Na het overlijden van een dierbare is er verdriet. Verdriet dat niet eenvoudig weggenomen kan worden en dat hoeft ook niet. Ieder rouwt op zijn of haar manier. Dagelijkse bezigheden en gewoontes die zo ‘gewoon en vertrouwd waren’ zijn ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Om weer in balans te komen en weer een weg te vinden bij de dagelijkse dingen die eerst zo vanzelfsprekend waren, kan ik u (tijdelijk) ondersteunen. 

Een gesprek bij u thuis maar ook bijvoorbeeld een wandeling behoort tot de mogelijkheden. "Stap voor Stap" weer invulling geven aan uw nieuwe leefsituatie.

Naast emoties en verdriet is er ook de praktische kant bij een overlijden. Administratieve zaken waar uw hoofd niet naar staat of regelzaken waar u misschien nog nooit mee te maken heeft gehad. Vaak ingewikkeld en tijdrovend. In de periode na het overlijden kan ik u hierbij ondersteunen voor de praktische kant, informatie verstrekken en een stukje persoonlijke begeleiding geven. Een luisterend oor bieden wanneer het nodig is. Zo krijgt u handvatten en de rust om weer een balans te vinden in de nieuw ontstane leefsituatie.

Non-Solo kan informatie verstrekken over: 

  • Het beëindigen of omzetten van contracten en abonnementen
  • Het doorgeven van een naamswijziging aan diverse instanties
  • Het informeren van diverse (uitkering)instanties en gemeentelijke instellingen
  • Het stopzetten van automatische incasso's
  • Het controleren en aanpassen van uw verzekeringspakket
  • Belasting, waaronder bijvoorbeeld de erfbelasting 
  • Wel of geen verklaring van erfrecht 

Na een overlijden wijzigt vaak ook de inkomenssituatie en lopen de (vaste) lasten gewoon door. Een belangrijk punt van aandacht waarbij ik kan meekijken. Het maken van een financiële inventarisatie behoort tot de mogelijkheden, een overzicht van uw nieuwe inkomenssituatie en bijbehorende (vaste) lasten.

Erkend Financieel Adviseur   Landelijk Platform Nabestaandenzorg